Глава Uber пішов з ради при Трампі через міграційний указ

Глава Uber пішов з ради при Трампі через міграційний указ

Укрінформ
Глава Uber Technologies Inc Тревіс Каланік пішов з економічної ради при президенті США на тлі зростаючого тиску з боку активістів і співробітників, які виступають проти міграційної політики нової американської адміністрації.

Американці розділилися у ставленні до указу президента Дональда Трампа про тимчасову заборону в'їзду до США біженців і громадян семи мусульманських країн. Серед критиків - водії Uber, багато з яких є іммігрантами, повідомляє Reuters.

"Участь в раді не говорить про підтримку президента або його повістки, але, на жаль, його помилково сприйняли саме так", - йдеться в електронному листі Каланіка до співробітників, що є в розпорядженні Reuters. Глава Uber планував взяти участь у зустрічі групи в п'ятницю.

Представник компанії Челсі Кохлер пізніше підтвердила, що Каланік залишив раду.

Uber стала мішенню кампаній у соціальних мережах, які закликали користувачів видалити свої акаунти і перейти до конкурента перевізника - Lyft Inc. Uber надіслала користувачам, які видалили свої акаунти, електронні листи, повідомивши, що поділяє їх побоювання і виплатить компенсації водіям, які потрапили під дію імміграційного указу Трампа.

Каланік сказав, що коротко поговорив з Трампом про указ "і його вплив на суспільство" і сказав президенту, що не буде членом економічної ради.

"Існує чимало способів, за допомогою яких ми продовжимо відстоювати справедливі зміни в питанні імміграції, але участь в раді цьому б завадила. Указ шкодить багатьом людям по всій Америці", - написав Каланік у зверненні до співробітників.

"Йде роз'єднання сімей, людей викидають за кордон, зростає страх того, що США - більше не відкрита для іммігрантів країна", - додав він.

Зазначається, що рішення Каланіка може мати тиск на глав інших компаній, які, як очікується, братимуть участь у п'ятничній зустрічі. Серед них - керівники General Motors Co, JPMorgan Chase & Co, Blackstone Group LP, IBM Corp і Wal - Mart Stores Inc. До ради також входять глави Tesla Inc, PepsiCo Inc і Boston Consulting Group.

Глава Tesla Ілон Маск сказав, що братиме участь у зустрічі.

"На завтрашній зустрічі ми з іншими учасниками висловимо наші заперечення з приводу недавнього імміграційного указу і запропонуємо внести до нього зміни", - написав він у твітері в четвер.

Як повідомляється, вихід Каланіка з ради може сигналізувати про посилення розбіжностей у відносинах технологічних компаній і Вашингтона.

Проти указу Трампа раніше висловилися найбільші компанії США, включаючи Microsoft Corp, власника Google Alphabet Inc, Apple Inc, Amazon.com Inc, Ford і Goldman Sachs.

Microsoft у четвер запропонувала адміністрації Трампа змінити указ про імміграцію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-