Прем’єр Польщі назвала Туска відповідальним за кризу в Європі

Прем’єр Польщі назвала Туска відповідальним за кризу в Європі

Укрінформ
Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло розкритикувала президента Європейської ради Дональда Туска за лист, адресований європейським лідерам, і назвала його відповідальним за нинішню кризу у Європі.

Про це вона заявила під час прес-конференції у Варшаві, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Я не погоджуюся з тим, про що пише Дональд Туск у цьому листі. Моя переконаність міцнішає з огляду на той факт, що Дональд Туск є представником тих політичних еліт, які призвели до серйозних кризових явищ у Євросоюзі”, - заявила Шидло.

Вона додала, що в листі Туск жодним чином не згадав про те, що діється в ЄС, про намір Великої Британії вийти з Євросоюзу та про необхідність реформ для розвитку Спільноти.

На думку польського прем’єр-міністра, лист свідчить про те, що чинний президент Євроради не хоче жодних змін у ЄС, а “бажає зберегти нинішню політичну й економічну систему, яка довела Євросоюз до серйозної кризи”.

Як повідомляло агентство, у листі Туска главам-держав та урядів країн-членів ЄС напередодні неформального саміту європейських лідерів 3 лютого на Мальті йдеться, зокрема, про загрози для Спільноти з боку Китаю, Росії, а також непередбачуваність дій нової адміністрації президента США.

Крім того, загрозами для Євросоюзу Туск назвав антиєвропейські настрої, націоналізм, ксенофобію та популізм певної частини європейської еліти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-