Обама підтримав протести проти міграційного указу Трампа

Обама підтримав протести проти міграційного указу Трампа

Укрінформ
Екс-президент США Барак Обама виступив на підтримку масових протестів, які охопили Америку після підписання Дональдом Трампом указу, що обмежує в'їзд іноземних громадян до США.

Відповідну заяву поширив у понеділок речник Обами Кельвін Льюїс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Президент Обама натхнений рівнем участі громади по всій країні. У своєму останньому офіційному виступі в якості президента він говорив про важливу роль громадян, а також про те, що американці є відповідальними за збереження нашої демократії - не тільки під час виборів, але щодня", - йдеться в заяві.

При цьому підкреслюється, що громадяни, які використовують своє конституційне право на зібрання, організовуються та домагаються, щоб їхній голос був почутий обраними ними посадовцями.

"Це саме те, що ми очікуємо побачити, коли американські цінності перебувають під загрозою", - наголошується в документі.

Що стосується порівнянь з рішеннями у зовнішній політиці президента Обами, про які Трамп та його оточення заявляли раніше, екс-президент "принципово не згоден з поняттям дискримінації щодо осіб через їхню віру", підкреслюється в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-