Генпрокурор штату Вашингтон подає позов на Трампа через міграційний указ

Генпрокурор штату Вашингтон подає позов на Трампа через міграційний указ

Укрінформ
Генеральний прокурор штату Вашингтон заявив про подання першого федерального позову з вимогою припинити дію указу президента Трампа щодо суттєвих обмежень для іноземних громадян на в'їзд до Сполучених Штатів.

Про це повідомило в понеділок видання The Seattle Тimes.

"Генеральний прокурор штату Боб Фергюсон заявив, що в понеділок подасть позов з вимогою визнання недійсними ключових положень указу президента Трампа, який тимчасово забороняє в'їзд біженцям та обмежує поїздки для громадян з семи країн з переважно  мусульманським населенням", - зауважує видання.

За словами генпрокурора, судовий процес підкріплюватиметься деклараціями компаній Expedia і Amazon.com, які свідчитимуть про економічні наслідки указу Трампа.

"Ми є країною, заснованою на верховенстві права. У залі суду немає найгучнішого голосу, що переважає всі інші, це – конституція", - заявив Фергюсон під час прес-конференції в Сієтлі.

Він також зауважив, що його команда юристів працювала протягом усіх вихідних, щоб підготувати позов, який стане першим правовим актом на національному рівні у відповідь на указ, який змінює імміграційні правила.

Фергюсон став одним із 16 державних генпрокурорів, що виступили в неділю з заявою, де назвали указ Трампа "антиамериканським і незаконним".

У позові вимагатиметься видати судової тимчасової заборони з метою блокування дії розпорядження.

Як повідомляв Укрінформ, минулими вихідними у Сполучених Штатах відбулися велелюдні акції протестів. Їх учасники засуджували указ нового президента США, який обмежив в'їзд до країни іноземних громадян, у тому числі заборонив приймати громадян із семи країн з переважно мусульманським населенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-