Парламент Іраку

Парламент Іраку "лякає" Трампа забороною на в’їзд

Укрінформ
Іракський парламент вимагає від уряду вжити заходів проти введення президентом США Дональдом Трампом указу, що обмежує в'їзд жителям семи країн з переважно мусульманським населенням.

Про це повідомляє Reuters.

"Парламент Іраку проголосував у понеділок, щоб просити уряд "вжити заходів" проти заборони президента США Дональда Трампа на в'їзд у Сполучені Штати громадян з Іраку і шести інших, здебільшого мусульманських країн", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що порядок призупинення на в'їзд, який Трамп підписав у п'ятницю, викликав негативну реакцію в Іраку, де розгорнуті понад 5000 військовослужбовців США для допомоги іракським і регіональним курдським силам у боротьбі проти бойовиків "Ісламської держави".

Як раніше повідомив іракський урядовий чиновник, міністр закордонних справ Іраку Ібрагім аль-Джафарі планує зустрітися з послом США у понеділок або вівторок, щоб висловити занепокоєння щодо рішення Трампа.

У свою чергу прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді досі не відреагував на заборону.

Після введення в США указу, який обмежує в'їзд жителям семи країн з переважно мусульманським населенням, людям почали відмовляти в реєстрації на авіарейси та затримувати в аеропортах США під час прибуття. Під обмеження потрапили, в тому числі, Ірак, Іран, Ємен, Лівія, Сирія, Сомалі і Судан.

Тим часом федеральні судді почали блокувати розпорядження Трампа щодо імміграційних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-