Іракські війська виявили під Мосулом

Іракські війська виявили під Мосулом "навчальні ракети" та іприт

Укрінформ
Іракська армія виявила в східній частині Мосула бойові отруйні речовини, а поруч – безгосподарний склад ракет типу "земля-земля" з написами російською мовою.

Бригадний генерал іракських військ Хайдер Фадхіль повідомив агентству Associated Press, що французькі фахівці перевірили знайдену хімічну речовину і підтвердили, що це іприт.

Іракські військові продемонстрували журналістам ємність з отруйною речовиною та приміщення, в якому знаходилося більше десятка ракет. Деякі ракети, ймовірно, були навчальними. Жодна з них не перебувала в стані, придатному для бойового застосування.

Генерал Фадхіль заявив, що тип виявлених ракет дозволяє припустити, що терористичне угруповання "Ісламська держава" пробувало експериментувати з ракетами.

Раніше іракські та американські офіційні представники неодноразово попереджали, що джихадисти розробляють хімічну зброю. Екстремісти вже застосовували найпростіші отруйні речовини при бойових операціях в Іраку, при цьому постраждали кілька людей, повідомляє Associated Press.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-