Маккейн попередив Трампа:  Ми не будемо повертати тортури у США

Маккейн попередив Трампа: Ми не будемо повертати тортури у США

Укрінформ
Голова Комітету Сенату США з питань збройних сил Джон Маккейн жорстко відповів на заяви Дональда Трампа про доцільність поновлення практики допитів ув'язнених із використанням тортур.

Про це йдеться в заяві сенатора Маккейна, оприлюдненій на його офіційній сторінці на сайті Сенату США, повідомляє Укрінформ.

"Президент може підписувати будь-які укази, які йому подобаються. Але закон є закон. Ми не будемо повертати назад тортури в Сполучених Штатах Америки", - йдеться в заяві.

Він нагадав, що в червні 2015 року американський Сенат проголосував поправку до Закону про фінансування оборонних потреб на наступний рік, чим підтвердив заборону на застосування тортур шляхом обмеження методів ведення допиту до тих, що містить Бойовий статут Армії США.

"Статут не передбачає утоплення або інші форми посиленого допиту", - уточнив сенатор. Звичайно, статут може змінюватися для того, щоб застосувати найкращі практики, але він має відповідати правовим зобов'язанням США, зауважив законодавець.

"Під час двох наших особистих зустрічей і слухань директор ЦРУ Майк Помпео неодноразово запевняв мене, що дотримуватиметься закону, який передбачає ведення допитів згідно з вимогами бойового статуту Армії США у всіх установах, у тому числі в ЦРУ. У відповідь на письмові запитання Комітету Сенату з питань збройних сил міністр оборони Джеймс Маттіс сказав, що він підтримує використання бойового статуту як єдиний стандарт для всіх допитів", - наголосив сенатор.

У цьому зв'язку Джон Маккейн висловив упевненість, що "ці лідери залишаться вірними своєму слову".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-