У США померла ікона телевізійних комедій Мері Тайлер Мур

У США померла ікона телевізійних комедій Мері Тайлер Мур

Укрінформ
Відома американська кіноактриса, комедіантка, співачка й продюсер Мері Тайлер Мур, яка почала набувати величезної популярності в 1960-х роках, померла в середу у віці 80-ти років.

Про це повідомило видання People Celebrity із посиланням на заяву її офіційного представника.

"Сьогодні улюблена ікона Мері Тайлер Мур померла у віці 80 років у компанії друзів та її люблячого чоловіка доктора Роберта Лівайна, з яким вона прожила 33 роки", - процитувало видання заяву офіційного представника.

Упродовж кар'єри Мур отримала сім премій "Еммі", три "Золотих Глобуса", дві нагороди "Тоні", чотири премії "Вибір народу". Крім того, Мері була номінантом BAFTA і "Оскара". У 1992 році вона була удостоєна власної зірки на Голлівудській алеї слави, а в 2002-му отримала спеціальну премію American Comedy Awards. У 2012 році Мур були нагороджена відзнакою Гільдії кіноакторів США "За внесок у кінематограф". На її честь у центрі Міннеаполіса було також зведено статую.

Крім акторської кар'єри Мур досягла успіху як продюсер, відкривши в 1969 році власну студію MTM Enterprises, яка згодом випустила ряд успішних телесеріалів, фільмів, а також різних телевізійних програм. Мері також брала активну участь у багатьох громадських програмах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-