На марш жінок у Вашингтоні прийшло чи не більше людей, ніж на інавгурацію

На марш жінок у Вашингтоні прийшло чи не більше людей, ніж на інавгурацію

Фото
Укрінформ
Неочікувано багато людей – істотно більша, ніж прогнозувалось – зібралась у центрі Вашингтона на "Марш жінок" для висловлення протесту політиці Дональда Трампа, який щойно набув повноважень президента США.

Учасників акції зібралося стільки, що стало неможливим провести сам марш від Капітолію до Білого дому, передає власний кореспондент Укрінформу.

Організатори заходу напередодні подали заявку до 200 тис. людей, однак, за попередніми підрахунками, прийшло близько півмільйона учасників. У порівнянні з присутністю людей під час інавгурації Дональда Трампа в п'ятницю, ця кількість може здатися приблизно такою ж, якщо не більшою.

Метрополітен навіть після заявленої 10-ї години ранку, коли розпочалася акція, був переповнений. Доводилося пропускати по десять а то й більше поїздів метро, щоб якось потрапити в вагони, звідки люди просто не виходили до центральних станцій біля Національного молу.

Однією з ознак протестувальників стали в'язані шапочки рожево-фіолетового кольору, втім зустрічалися й розцвітки представників ЛГБТ-спільноти. Багато хто вдягнув кепки з символікою місцевих організацій, що борються за права жінок, расову та релігійну рівність, а також інші права людини. Переважна більшість демонстрантів мала при собі саморобні плакати чи одяг з написами та аплікаціями, в основному, з риторикою проти політики нового президента.

Промовці з трибуни наголошували, що нинішня акція є одним із найбільших проявів громадянської позиції проти президентства Дональда Трампа. При цьому постійно акцентувалося на його регулярних образах жінок, мусульман, вихідців з Латинської Америки. Були й виступи на підтримку платформи Гілларі Клінтон, яку вона відстоювала під час кампанії, та заяви про те, що за кількістю голосів по всій країні перемогла саме вона.

Сама Гілларі відповіла учасникам акції у своєму твітері: "Дякую за те, що відстоюєте, виступаєте і виходите на марш @womensmarch за наші цінності. Це важливо, як ніколи. Я дійсно вважаю, що ми завжди сильніше разом".

Тим часом, "Марш жінок" охопив й інші міста Сполучених Штатів. Американські медіа в режимі онлайн передають про події в Нью-Йорку, Бостоні, Майямі, Чикаго, Денвері, Сіеттлі та інших містах по всій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-