Поліція в день інавгурації Трампа арештувала понад 200 протестувальників

Поліція в день інавгурації Трампа арештувала понад 200 протестувальників

Відео
Укрінформ
Понад дві сотні арештованих протестувальників та кілька поранених поліцейських, розбиті вітрини магазинів та розтрощені автомобілі – таким є підсумок акцій протесту, що відбувалися в центрі Вашингтона в день інавгурації 45-го президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє телеканал CNN.

"Шестеро поліцейських отримали поранення і 217 демонстрантів були заарештовані в п'ятницю внаслідок мирних протестів, що почалися зранку, а також координованих порушень церемонії інавгурації Дональда Трампа, які спричинили вуличні сутички в центрі Вашингтона", - йдеться в повідомленні.

Щонайменше, двоє правоохоронців та ще одна людина були госпіталізовані після сутичок з демонстрантами. За словами керівництва столичного департаменту поліції, травми офіцерів були незначними та не загрожували їхньому життю.

Сутички виникли на перехресті 12-ї вулиці й K-стріт. Протестувальники були одягнуті в чорний "антифашистський" одяг, трощили вітрини магазинів і автобусних зупинок, а також автомобілі. Офіцери застосували у відповідь сльозогінний газ, щоб розігнати натовп.

"Перцевий аерозоль та інші пристрої впливу були використані для угамування злочинних елементів та захисту людей і майна", - заявили з цього приводу в поліції.

При цьому підкреслюється, що кілька сотень агресивних демонстрантів діяли в місці, де зібралися тисячі мирних протестувальників.

Багато учасників акції протесту звинуватили правоохоронців, що вони позбавили їх доступу до запланованих маршрутів проведення маршу.

Водночас, на суботу в Вашингтоні запланований "Марш жінок", який має зібрати тисячі протестувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-