Керрі заявив команді Трампа, що залишає їм сильну Америку

Керрі заявив команді Трампа, що залишає їм сильну Америку

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі, який завершує свої повноваження на посаді цього тижня, вказав, що нинішня адміністрація залишає команді наступного президента потужну в економічному і військовому плані країну та побажав їм терпіння й відданості тяжкій праці.

Про це він написав у авторській публікації в The New York Times.

"Я лишаю офіс (державного секретаря США – ред.) переконаним, що більшість глобальних тенденцій залишаються на нашу користь, а також що керівна роль і участь Америки є важливими і ефективними на сьогодні, як ніколи раніше", - підкреслив Керрі.

Однією з головних причин цього він назвав те, що президент Обама "відновив жорстку дипломатію як наш переважний інструмент зовнішньої політики та застосовував його щоразу, щоб добитися прогресу в безпеці і процвітанні країни".

Важливими віхами зовнішньої політики США Керрі вважає початок кампанії боротьби з ІДІЛ, домовленість з Іраном щодо його ядерної програми. У цьому ж контексті він відзначив рішення адміністрації Обами ввести санкцій проти Росії після того, як вона вторглася в Україну в 2014 році.

"Ми також зміцнили НАТО шляхом значного розширення нашої допомоги у сфері безпеки союзникам в країнах Балтії та Центральної Європи", - додав Керрі.

Водночас, звертаючись до наступної адміністрації, він підкреслив, що дипломатія вимагає творчого підходу, терпіння й відданості важкій праці.

"Результати рідко є миттєвими або такими, що зводяться до 140-символьних нарікань", - зауважив Керрі, очевидно, маючи на увазі twitter-дописи Дональда Трампа, які опинились у центрі обговорень останнім часом.

Держсекретар попередив нову адміністрацію, що вона стикатиметься з багатьма проблемами, як і всі попередні кабінети. Але ті, хто займуть офіс цього тижня, будуть "озброєні величезними перевагами" в розв'язанні цих проблем.

"Економіка і військова могутність Америки є найсильнішими у світі, і дипломатія допомогла створити для нас попутний вітер, а також повідомити нашим противникам про намір США і наших друзів", - підсумував Керрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-