Жителі Бухареста вийшли на мітинг - вимагають відставки омбудсмена

Жителі Бухареста вийшли на мітинг - вимагають відставки омбудсмена

Фото
Укрінформ
Кілька тисяч жителів румунської столиці, попри сильні морози і снігові замети в Бухаресті, вийшли на акцію протесту. Мітингувальники вимагають відставки парламентського омбудсмена Віктора Чорбя.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, мотивом для організації мітингу став направлений раніше Віктором Чорбя до Конституційного суду Румунії позов з вимогою скасувати закон, що забороняє громадянам, у яких є судимість, займати високі публічні посади.

"Ми збираємося на Площі Об'єднання в Бухаресті, щоби вимагати відставки людини, яка замість того, щоб захищати інтереси пересічних громадян, стала адвокатом групи осіб, у яких є проблеми з кримінальним законодавством", - заявив один із протестувальників.

Учасники акції почали збір підписів під петицією з вимогою про відставку Віктора Чорбя. Під документом, розміщеним в соцмережах, підписалися вже близько 150 тисяч осіб.

Раніше румунський омбудсмен Віктор Чорбя подав позов до Конституційного суду з вимогою скасувати закон, що забороняє громадянам, у яких є судимість, займати публічні посади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-