Напад зі стріляниною в аеропорту Флориди був спланований – ФБР

Напад зі стріляниною в аеропорту Флориди був спланований – ФБР

Укрінформ
Стрілянина в аеропорту Форт-Лодердейл американського штату Флорида, що сталася напередодні та спричинила загибель п'яти людей, була спланованим актом.

Про це заявив під час спеціальної прес-конференції в суботу представник ФБР, повідомляє CNN.

"Підозрюваний бойовик, який відкрив вогонь в аеропорту Форт-Лодердейл, приїхав сюди спеціально, щоб вчинити цей жахливий напад", - заявив спеціальний агент ФБР штату Маямі Джордж Піро.

Він також зауважив, що правоохоронці "не виявили жодних ситуацій, які могли б викликати цей напад".

Раніше в суботу ФБР заявляло, що слідчі продовжують встановлювати мотиви злочину та не виключають жодних версій, однак дедалі детальніше розглядають ситуацію під кутом терористичного нападу.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю в аеропорту курортного міста Форт-Лодердейл у Флориді, США, невідомий відкрив стрілянину, в результаті чого загинули щонайменше п'ятеро людей, близько десяти отримали вогнепальні поранення. При цьому повідомлялося, що до лікарів звернулося близько 30-40 осіб, які отримали різні травми внаслідок паніки.

За інформацією ФБР, нападник, 26-річний Естебан Сантьяго, відкрив вогонь у залі аеропорту для отримання багажу. Пізніше було повідомлено, що підозрюваний має проблеми з психікою, які, за словами родичів, стали наслідком служби в Іраку.

У листопаді 2016 року Сантьяго прийшов в офіс ФБР в Анкориджі. Він стверджував, що його розум контролює розвідка США, що він чує голоси в голові, деякі кажуть йому приєднатися до ІДІЛ. Після цього підозрюваний погодився пройти обстеження в психіатричній лікарні.

Наразі Сантьяго затриманий, слідчі встановлюють всі деталі інциденту і його мотиви.

Фото: @FLLFlyer

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-