Керрі розповів, як США переконались у причетності уряду РФ до кібератак

Керрі розповів, як США переконались у причетності уряду РФ до кібератак

Укрінформ
Перед тим, як прийняти рішення про введення нових санкцій проти Росії, адміністрація США перепровірила кілька разів інформацію розвідки про причетність уряду Росії до кібератак на Америку та поширення вкраденої інформації.

Про це заявив під час прес-конференції в четвер у Вашингтоні державний секретар США Джон Керрі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Об'єднана експертиза всього (розвідувального – ред.) співтовариства перевіряла, перепровіряла і ще раз перепровіряла провірене та дійшла спільного висновку, що уряд Росії був причетний до цих зусиль щодо втручання в цілісність нашого виборчого процесу. Такий був висновок", - заявив Керрі.

Він погодився з різкими визначеннями сенатора Макейна щодо ворожості дій Росії. "Очевидно, це дуже серйозно", - зазначив держсекретар, висловивши переконання, що президент Обама застосував адекватну відповідь.

Керрі також повідомив, що в період хакерського нападу на США – влітку минулого року – американське керівництво спілкувалося з російським з цього питання. "Ми спілкувалися на особистому й приватному рівні з росіянами. Не можу говорити про це більше, крім того, що багато що було взято до уваги тоді в тому котектсі, як реагувати на це", - зауважив Джон Керрі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-