Румунський депутат піде до суду через позбавлення Бесеску громадянства Молдови

Румунський депутат піде до суду через позбавлення Бесеску громадянства Молдови

Укрінформ
Депутат парламенту Румунії від партії екс-президента Траяна Бесеску «Народний рух» Костянтин Кодряну має намір оскаржувати у Верховному суді Молдови позбавлення Бесеску громадянства цієї країни.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Траян Бесеску не отримував громадянство Молдови обманним шляхом. Він не надавав неправдиву інформацію про себе, подаючи документи на отримання громадянства. Тому закон Республіки Молдова про громадянство він не порушував, а наведені в адміністрації президента аргументи не обгрунтовані», - заявив Кодряну.

Він повідомив також, що оскаржить указ президента Ігоря Додона у Верховному суді, висловивши впевненість, що судова інстанція анулює документ.

Напередодні президент Молдови Ігор Додон підписав указ про позбавлення екс-президента Румунії Траяна Бесеску молдавського громадянства. В адміністрації президента аргументували рішення тим, що Бесеску закликає до об'єднання Молдови з Румунією, що може призвести до втрати молдавської державності. Ще одним аргументом став той факт, що в Румунії Траян Бесеску є фігурантом кількох кримінальних справ, що суперечить законодавству Молдови про громадянство.

Сам Бесеску назвав рішення молдавського президента політичним.

Траян Бесеску і його дружина Марія отримали молдавське громадянство в середині 2016 року. Указ про надання громадянства був підписаний екс-президентом Молдови Ніколає Тимофті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-