Новий наступ на Мосул буде за кілька днів

Новий наступ на Мосул буде за кілька днів

Укрінформ
Іракські визвольні сили за підтримки Міжнародної коаліції відновлять масштабний наступ на позиції ІДІЛ в Мосулі в рамках двомісячної операції вже протягом ближчих днів.https://www.ukrinform.ua/tag-idil

Про це повідомляє в понеділок Reuters з посиланням на представника американського командування в районі проведення операції.

"Зараз ми дійсно готуємо нову фазу наступу, в той час як починаємо входити вглиб східного Мосула. Тож, прямо зараз позиціонуємо сили, виставляємо людей і обладнання безпосередньо на сході Мосула... Це (наступ – ред.) станеться в найближчі кілька днів", - цитує видання командира батальйону бойових озброєнь (США) Стюарта Джеймса.

При цьому уточнюється, що в східній частині Мосула розміщено кілька сотень американських військовослужбовців, які допомагають іракським силам безпеки досягти успіху на південно-східному фронті.

За словами командира батальйону, темпи наступного етапу наступу залежатимуть від опору з боку бойовиків ІДІЛ. "Якщо ми доб'ємося великих успіхів у перший же день і закріпимо його, то все може піти дуже швидко", - зазначив Джеймс.

Битва за Мосул за участю 100 тис. іракських військовослужбовців, курдських сил безпеки і шиїтських ополченців є найбільшою наземною операцією в Іраку з моменту втручання міжнародних сил під керівництвом США в 2003 році. Іракські визвольні сили відбили чверть території Мосула – останнього великого оплоту джихадистів в Іраку, але їх подальше просування затихло. У грудні вони розпочали планове "оперативне переоснащення", першу значну перерву в кампанії.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-