Лише Картер з усіх екс-президентів погодився прийти до Трампа на інавгурацію

Лише Картер з усіх екс-президентів погодився прийти до Трампа на інавгурацію

Укрінформ
З усіх нині живих президентів Сполучених Штатів участь у церемонії інавгурації Дональда Трампа 20 січня підтвердив лише 92-річний Джиммі Картер.

Про це пише американське видання U.S.News.

"Колишній президент США Джиммі Картер підтвердив, що він буде присутній на інавгурації Дональда Трампа 20 січня - єдиний з усіх живих екс-президентів", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що ні колишні президенти Буші, ні Білл Клінтон не оголосили свого остаточного рішення про те, чи планують прибути на церемонію.

Офіційний представник президента Буша-молодшого заявив з цього приводу, що 43-й президент планує оголосити своє рішення в новому році. За інформацією джерел, він ще вагається.

Його батько, Джордж Буш-старший, вже висловив свої вибачення й відмовився від участі в інавгурації, посилаючись на свій вік.

Видання нагадує, що жоден з президентів Бушів так і не підтримав Трампа під час його президентської кампанії, що зазвичай роблять колишні керівники для кандидатів з однієї партії. Пояснити причину може те, що Трамп часто був жорстокий до колишнього губернатора Флориди Джеба Буша, який брав участь у виборах на етапі праймеріз.

Білл Клінтон також дуже часто публічно критикує Трампа – як під час перегонів, так і після перемоги мільярдера над Гілларі Клінтон, дружиною 42-го президента США.

Нині у Сполучених Штатах живуть чотири екс-президенти: Джиммі Картер (1977-1981 рр.), Джордж Буш-старший (1989-1993 рр.), Білл Клінтон (1993-2001 рр.) і Джордж Буш-молодший (2001-2009 рр.). Крім того, титул діючого президента (до 20 січня наступного року) має Барак Обама.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-