Вибух гранати біля церкви на Філіппінах: є постраждалі

Вибух гранати біля церкви на Філіппінах: є постраждалі

Укрінформ
16 осіб отримали поранення внаслідок вибуху гранати біля католицької церкви під час різдвяної служби на східному філіппінському острові Мінданао.

Про це пише Reuters.

«Жодне угрупування не взяло на себе відповідальність за вибух у Мінданао, однак у провінції, де він стався, активно діють мусульманські повстанці та ісламістські екстремісти. Раніше тут вже відбувалися теракти», - повідомляє Reuters.

За словами правоохоронців, експерти-вибухотехніки досі перебувають на місці. Надійшла також інформація про розміщені поруч інші гранати чи імпровізовані вибухові пристрої, однак поки вона не знайшла ні підтвердження, ні скасування.

Нагадаємо: у вересні 14 осіб загинуло і ще 70 отримало поранення внаслідок вибуху імпровізованого пристрою на людному ринку філіппінського міста Давао, з якого походить президент країни Родріго Дутерте. Розслідування теракту призвело до арешту дев’яти осіб, пов’язаних із ІДІЛ.

Додамо також, що багато держав східної Азії підвищили на період зимових свят рівень терористичної загрози після того, як правоохоронці Австралії та Індонезії заявили про зірвані теракти, а в Малайзії арештували вірогідних бойовиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-