У Молдові інавгурували Додона

У Молдові інавгурували Додона

Укрінформ
Обраний президент Молдови Ігор Додон став на посаду.

Церемонія інавгурації відбулася на урочистому засіданні парламенту і Конституційного суду в Палаці республіки в Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Шановні співгромадяни! Впевнений, що на президентських виборах ви проголосували за краще майбутнє нашої Батьківщини - Республіки Молдова! Як заявляв і в ході виборчої кампанії, я буду президентом усіх громадян країни, які хочуть, щоб Молдова стала процвітаючою, вільною і незалежною державою», - заявив у своєму зверненні Додон.

Президент звернувся також до сотень тисяч молдаван, які змушені працювати далеко за межами батьківщини. «Підтримка наших громадян, які знаходяться далеко від домівки, буде для мене пріоритетною, а у рамках адміністрації президента діятиме радник з проблем діаспори», - зазначив Додон.

Новий президент Молдови закликав громадян до єднання, а представників державних органів влади - на перше місце ставити інтереси всіх громадян, незалежно від їх віросповідання і політичних поглядів.

На завершення Додон звернувся до громадян російською мовою. Особливо він наголосив, що просуватиме ідею стратегічного партнерства з Росією, Європейським Союзом, США і Китаєм.

У церемонії інавгурації взяли участь близько 700 осіб, у тому числі акредитованих у Кишиневі дипломатів і зарубіжних гостей.

Як повідомляв Укрінформ, у другому турі президентських виборів у Молдові, які пройшли 13 листопада, перемогу здобув екс-лідер Партії соціалістів Ігор Додон. За нього проголосували трохи більш як 52% виборців. Його основний конкурент на виборах, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду набрала близько 48% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-