У Сирії повстанці спалили автобуси, що мали вивезти цивільних

У Сирії повстанці спалили автобуси, що мали вивезти цивільних

Укрінформ
Повстанці спалили кілька автобусів, які прямували до двох підконтрольних сирійському уряду селищ в провінції Ідліб, аби евакуювати звідти хворих і поранених.

Про це повідомляє BBC Україна.

"Конвой прямував до селищ Фуа і Кефрая, які перебувають в облозі повстанців. Проурядові сили вимагають, аби людям дозволили покинути ці переважно шиїтські села, і висувають це як умову для продовження евакуації цивільних зі сходу Алеппо", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в Алеппо тисячі людей чекають евакуації на холоді і практично без їжі.

План з евакуації людей зі сходу Алеппо зайшов у глухий кут у п'ятницю. Рух автобусів зупинили і люди опинилися у різних місцях вздовж маршруту без харчів та даху над головою.

У неділю, попри затримки з евакуацією, автобуси вирушили до східної частини Алеппо, а також до підконтрольних уряду сіл в провінції Ідліб.

Втім, Сирійський центр із моніторингу прав людини, базований в Британії, повідомив, що на шляху до Фуа і Кефраї шість автобусів були атаковані і спалені.

Перед тим повідомляли, що угруповання повстанців, яке раніше називалося "Фронт ан-Нусра", не дозволяло автобусам заїхати у села.

Державні ЗМІ Сирії заявили, що "озброєні терористи" атакували п'ять автобусів, підпалили і знищили їх.

Повстанські групи поки що не прокоментували повідомлення про ці напади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-