В Алеппо під час евакуації загинуло четверо людей - ЗМІ

В Алеппо під час евакуації загинуло четверо людей - ЗМІ

Укрінформ
Сирійські урядові війська 16 грудня в Алеппо вбили чотирьох людей під час евакуації, перш ніж була призупинена угода щодо неї.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Як заявили двоє осіб із групи евакуйованих, весь конвой був затриманий, після чого силовики відкрили вогонь по конвою, перш ніж змусити їх повернутися назад у східну частину Алеппо.

"Вони змусили нас вийти з транспортних засобів, лягти на землю, роздягли нас, а потім ми почули постріли. Коли ми подивилися вгору, то помітили, що загинули три або чотири людини", - сказав один з чоловіків.

Після цього інциденту уряд Сирії припинив евакуацію, яка розпочалась у четвер у рамках угоди про припинення вогню для переміщення цивільних осіб та опозиції до провінції Ідліб.

Уряд також звинуватив повстанців у спробі незаконного вивезення в'язнів і важкого озброєння.

Більше 40 автобусів і машин швидкої допомоги евакуювали майже три тисячі осіб з східного Алеппо до Ідлібу в четвер. На момент припинення угоди урядове інформаційне агентство САНА повідомило, що було евакуйовано понад вісім тисяч жителів та повстанців.

Однак десятки тисяч людей залишалися в пастці у східних районах Алеппо і були занадто налякані, щоб залишити їх.

Як повідомлялося, за інформацією агентства AFP, операція з евакуації мирних жителів та опозиції з останніх утримуваних повстанцями районів на сході Алеппо була припинена у п'ятницю, 16 грудня. Опозицію звинувачують у порушенні угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-