У Венесуелі почалися погроми через знецінену банкноту

У Венесуелі почалися погроми через знецінену банкноту

Укрінформ
У ряді районів Венесуели в п'ятницю, 16 грудня, почалися масові протести і погроми у зв'язку з нестачею готівки через несподіване рішення уряду вивести з обігу найбільшу банкноту.

Як повідомляє DW, розграбовано десятки магазинів, нападу зазнали два банки. Один з депутатів від опозиції повідомив про трьох загиблих під час безладів в шахтарському місті Ель-Кальяо, проте влада не підтвердила цю інформацію.

По всій країні демонстранти, розмахуючи знеціненими банкнотами номіналом в 100 боліварів, блокували дороги, вимагаючи від магазинів приймати готівку. У столиці Каракасі тисячі людей стали в чергу у будівлі Центробанку, щоб встигнути обміняти банкноти, що виводяться з обігу, до крайнього терміну - 20 грудня.

Нові банкноти повинні були з'явитися ще 15 грудня, проте їх як і раніше немає. Внаслідок цього багато венесуельців не мають можливості купити найнеобхідніше, в тому числі продовольство.

Президент Ніколас Мадуро засудив вибух насильства в усій країні і закликав співгромадян проявити розуміння. Він сказав, що нові банкноти з'являться "незабаром", і порадив венесуельцям робити розрахунки по можливості електронним способом. Проте у 40 відсотків жителів Венесуели навіть немає банківських рахунків.

Раніше Мадуро дав венесуельцям три дні для обміну банкнот номіналом 100 боліваров, виведення яких з обігу він назвав необхідним заходом для боротьби з мафією на кордоні з Колумбією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-