США й надалі «вестимуть» коаліцію проти ІДІЛ – Картер

США й надалі «вестимуть» коаліцію проти ІДІЛ – Картер

Укрінформ
Міністр оборони США Ештон Картер запевнив союзників по Міжнародній Коаліції з протидії терористичному угрупованню "Ісламська держава", що Сполучені Штати збережуть за собою лідируючу роль у цій боротьбі після завершення повноважень нинішньої адміністрації.

Про це він заявив під час міністерської зустрічі глав оборонних відомств Коаліції, що проходить у четвер у Лондоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я поки не можу говорити за наступну адміністрацію президента США, але я впевнений, що на основі результатів, які ми бачимо зараз, і враховуючи потужність нашої Коаліції, Сполучені Штати і їхні військові продовжать бути разом з вами в якості провідного партнера в цій кампанії", - наголосив міністр оборони США.

У цьому зв'язку він підкреслив, що станом на сьогодні Міжнародна коаліція досягла "критично важливої віхи" у військовій кампанії проти угруповання "Ісламська держава". Зокрема, за його словами, завдяки інтенсивним зусиллям був обмежений контроль терористів над так званими самопроголошеними "столицями" ІД в іракському Мосулі, а також у сирійському місті Ракка.

Картер також зауважив, що американська сторона зосереджуватиметься на виконанні намічених планів для того, щоб гарантувати неминучу поразку ІДІЛ, яку це угруповання заслуговує.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-