У США розкрили дані слідства в справі одного з радників Трампа

У США розкрили дані слідства в справі одного з радників Трампа

Укрінформ
Радник обраного президента США Дональда Трампа, екс-генерал Майкл Флінн, який неодноразово висловлював погляди на підтримку Росії, у минулому перебував під слідством за неправомірне поширення секретних матеріалів іноземним військовим.

Про це повідомляє у середу впливове американське видання The Washington Post, посилаючись на офіційні документи слідства.

"Таємне розслідування військової розвідки США в 2010 році встановило, що Майкл Флінн – відставний армійський генерал, призначений зараз радником з питань національної безпеки в адміністрації Білого дому при Трампі – "неправомірно" ділився секретною інформацією з іноземними військовими офіцерами в Афганістані", - пише видання.

Хоча Флінн не був уповноважений передавати секретні матеріали, його не притягнули до дисциплінарної відповідальності після того, як слідство дійшло висновку про відсутність у його діях свідомого порушення. Крім того, у висновках зазначалося, що національній безпеці США "не було нанесено жодного фактичного або потенційного збитку". Видання оприлюднило скан-копії нетаємної частини висновків розслідування.

У цьому зв'язку газета нагадує, що Флінн під час президентської кампанії був чи не найбільш активним критиком кандидата від демократів Гілларі Клінтон. Колишній генерал звинувачував її у неправильному поводженні з секретними матеріалами у зв'язку зі справою "листів Клінтон". Проти неї не було висунуто жодних офіційних звинувачень, однак це питання переслідувало демократичного кандидата протягом понад року та стало основою для критики з боку штаба Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-