Пожежники назвали причину евакуації після вибуху потяга в Болгарії

Пожежники назвали причину евакуації після вибуху потяга в Болгарії

Укрінформ
Після вибуху потяга на північному сході Болгарії почалася повна евакуація жителів села Хитрино Шуменской області.

Про це повідомив директор державного підприємства "Пожежна безпека та захист населення" Ніколай Ніколов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Причина евакуації – запланована операція з вивезення з населеного місця небезпечної речовини. Це дуже небезпечна операція, тому було ухвалене рішення про повну евакуацію населення", - повідомив Ніколов.

Раніше керівник регіональної інспекції з охорони навколишнього середовища і водних ресурсів Евелина Шишманова повідомила, що після вибуху немає небезпеки забруднення навколишнього середовища.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Болгарії у відставці Бойко Борисов, який прибув на місце аварії, заявив, що родичам загиблих і постраждалим в результаті катастрофи буде надано фінансову допомогу. За його словами, громадяни, чиї будинки постраждали, будуть тимчасово розміщені в місті Шумен.

Недалеко від села Хитрино на північному сході Болгарії вибухнула цистерна зі скрапленим газом одного з вантажних залізничних потягів. У результаті вибуху чотири людини загинули, понад 20 доставлені в лікарні, зруйновано близько 20 житлових будинків.

Фото: БГНЕС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-