Канада не проводила формальний перегляд візового режиму з Україною

Канада не проводила формальний перегляд візового режиму з Україною

Документ
Укрінформ
Канада на офіційному рівні ніколи не розглядала можливість скасування віз для громадян України.

Про це йдеться у відповіді міністра з питань імміграції, громадянства та біженців Канади Джона Маккалума на запит депутата федерального парламенту Керрі Діотте, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Міністерство з питань імміграції, громадянства та біженців Канади постійно слідкує за змінами умов у країнах та міграційними трендами. Відомство ніколи не проводило формальний перегляд візового режиму для України», - зазначив Маккалум.

У документі додається, що питання можливого запровадження безвізового режиму для громадян України навіть не було винесено на внутрішньо урядове обговорення. «Офіційна процедура перегляду візового режиму потребує широкого обговорення із різноманітними федеральними відомствами та міжнародними партнерами. Міністерство не розпочинало такі консультації, оскільки процедура офіційного перегляду візового режиму для України не проводилася», - зазначив міністр.

У міністерстві наголосили, що у питанні запровадження безвізового режиму застосовують однакові критерії для оцінки усіх країн. «Ці критерії відображають канадську імміграційну політику та ширші національні інтереси та можуть бути згруповані у 7 категорій: соціально-економічні тренди; міграційні питання; проїзні документи; контроль кордонів; безпека; ситуація із правами людини; дво- та багатосторонні питання», - пояснили у відомстві.

При цьому у міністерстві імміграції акцентували, що Канада вимагає отримання віз для громадян більшості країн, а безвізовий режим застосовується лише в окремих випадках. «Вимога до іноземців отримати візу для відвідування Канади є нормою, а не винятком. Україна перебуває серед більшості країн, чиї громадяни мають отримати візу для відвідування Канади у сімейних, туристичних чи бізнесових цілях», - підсумовується у документі.

Нагадаємо: на початку року до федерального парламенту було подано електронну петицію з проханням скасувати візи для короткострокових (до 90 днів) поїздок громадян України до Канади. За відведений час вона зібрала майже уп’ятеро більше підписів, ніж мінімально необхідно для винесення на розгляд, а також отримала підтримку від 120 депутатів та сенаторів федерального парламенту, які представляли усі чотири основні політичні партії, включно із лідером офіційної опозиції Роною Амброз.

Однак в офіційній відповіді на петицію уряд визнав, що питання скасування віз із Україною наразі не стоїть на порядку денному.

Додамо також, що під час передвиборної кампанії Ліберальна партія, яка має більшість у нинішньому скликанні канадського парламенту, у випадку перемоги обіцяла «працювати над досягненням цієї мети», тобто скасуванням короткострокових віз для українців. Це питання навіть мало бути винесено на розгляд партійного з’їзду, втім не дійшло до остаточної сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-