Трамп знову зустрінеться з Ромні, який може стати держсекретарем

Трамп знову зустрінеться з Ромні, який може стати держсекретарем

Укрінформ
Обраний президент США Дональд Трамп запланував зустріч за приватною вечерею з колишнім губернатором Массачусетсу Міттом Ромні, який перебуває у списку основних кандидатів на посаду глави Державного департаменту США.

Про це повідомляє впливова американська газета Politico.

"Дональд Трамп у вівторок (за місцевим часом - ред.) матиме приватну вечерю з Міттом Ромні", - пише видання із посиланням одразу на два поінформованих джерела з перехідної команди.

Вибір кандидата на посаду держсекретаря вийшов на незвичний рівень публічної драми, підкреслюється в публікації. Ромні, який балотувався в президенти від Республіканської партії на попередніх виборах 2012 року, залишається кандидатом на посаду держсекретаря в новій адміністарції.

Ідея вибору Ромні, який протягом президентської кампанії Трампа різко критикував мільярдера, розколола команду обраного президента навпіл. Деякі з його головних радників висловили занепокоєння цим вибором, наголосивши, що Ромні не буде лояльним до Трампа.

"При цьому найбільш активною протягом останніх вихідних була колишній менеджер кампанії Трампа Келліан Конвей", - нагадує газета.

У числі інших кандидатів, які продовжують розглядатися на посаду держсекретаря, вважаються колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані і екс-директор ЦРУ Девід Петреус. З останнім Трамп провів зустріч у понеділок. Він охарактеризував її, як таку, що "дуже вражає".

Крім того, нинішній голова Комітету з міжнародних справ Сенату Боб Коркер також є претендентом на посаду керівника Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-