Прихильники Трампа закидають Соросу організацію післявиборчих протестів - ЗМІ

Прихильники Трампа закидають Соросу організацію післявиборчих протестів - ЗМІ

Укрінформ
Громадські активісти, прихильники Дональда Трампа, стали масово поширювати в американському суспільстві інформацію про те, що акції протестів, що прокотилися по всій території США проти обраного президента, були фінансовані мільярдером Соросом, який підтримує демократів.

На це звертає увагу видання USA Today.

"Інвестор-мільярдер і філантроп Джордж Сорос став "мішенню" для прихильників Дональда Трампа, які розпочали організовано виступати проти відомого донора демократів, якого вони вважають причетним до фінансування громадських заворушень після оголошення результатів виборів 2016 року", - йдеться в матеріалі.

Критицизм досяг апогею в Інтернеті після президентських перегонів, коли виборці Трампа та прихильники теорії змови "угледіли" руку – і гаманець – Сороса в акціях протесту, що вирували по всій країні протягом кількох днів після голосувань.

"Здається, що він посилає групи, щоб створити хаос і безлад без будь-якої причини",- написала одна з активісток Рочелл Уінтер, що поширює інформацію про це в соціальних медіа. У своїх дописах вона стверджує, що Сорос "поширює свою ненависть" через протести.

Крім того, прихильники Сороса масово атакували в мережах Twitter та Instagram. Він став центром організованих кампаній навіть на сайтах з оголошеннями. Члени підгрупи Reddit спланували мітинг на суботу, 26 листопада, перед офісом фонду мільярдера в Нью-Йорку з вимогою кинути його за грати зі звинуваченнями в організаціях мітингів.

У самому Фонді відкритого суспільства заперечують ці звинувачення.

"Ці повідомлення є неправдивими", - заявив президент Фонду Кріс Стоун. Водночас він визнав, що Фонд фінансує проекти, пов'язані з виборами, але вони закликають до "реагування на злочини на грунті ненависті й мови".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-