Переговори щодо об'єднання Кіпру провалилися

Переговори щодо об'єднання Кіпру провалилися

Укрінформ
Переговори щодо об'єднання Кіпру, черговий раунд яких проводився у Швейцарії, зайшли у глухий кут. Ключовим стало питання поділу зон контролю між грецькими і турецькими кіпріотами.

Про це заявили учасники переговорів ввечері у понеділок, повідомляє DW

За словами представника уряду Кіпру Нікоса Христодулідіса, підтримувані ООН переговори про поділ зон контролю між грецькими і турецькими кіпріотами не дали жодних певних результатів.

"Це нікого не влаштовує. Ми абсолютно не задоволені підсумком", - додав Христодулідіс.

Згідно з заявою ООН, Президент Кіпру Нікос Анастасіадіс, який належить до грецьких кіпріотів, а також лідер турецьких кіпріотів Мустафа Акінчі "попри всі зусилля" не змогли подолати розбіжності з територіального питання. Консультації в Швейцарії тривали два дні. Доля подальших переговорів наразі невідома.

Туреччина з 1974 року окуповує північну частину Кіпру, яку вона оголосила Турецькою Республікою Північного Кіпру. Світова спільнота не визнає цю окупацію. З 2004 року Грецька Республіка Кіпр є членом ЄС. Законодавство Євросоюзу не поширюється на північну частину острова, де розташована невизнана Турецька республіка Північного Кіпру. У свою чергу Туреччина не визнає уряд Республіки Кіпр. Влада Кіпру з 2005 року блокує переговори між ЄС та Анкарою про вступ Туреччини до Євросоюзу.

Фото: @picture.alliance/dpa/J-C. Bott

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-