У Варшаві відзначили третю річницю початку Революції Гідності

У Варшаві відзначили третю річницю початку Революції Гідності

Фото
Укрінформ
Близько сотні людей взяли участь у відзначенні третьої річниці початку Революції Гідності біля посольства України у Варшаві.

Українці та поляки поділилися своїм спогадами з цього періоду і сподіваннями на майбутнє, помолилися за душі загиблих і вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання, інформує кореспондент Укрінформу.

Спочатку священик УГКЦ отець Петро Кушка разом з усіма присутніми помолився за душі загиблих у ході Революції Гідності.

Згодом посол України в Польщі Андрій Дещиця нагадав, що рівно три роки тому ніхто не називав події на Майдані революцією, але подальші три місяці змінили ситуацію: після Революції швидко змінилася Україна, змінився український народ, ставлення до країни у світі.

“На жаль, ця перемога потребувала жертв і заради пам’яті тих, хто загинув, і тих, хто постраждав, нам потрібно завершити цю революцію. Нам потрібно до кінця завершити реформи в Україні, за які ми стояли на Майдані”, - наголосив Дещиця.

Він підкреслив, що Україна також потребує підтримки у світі, без чого складно буде боротися з російською агресією - “з іще одним злом, яке, на жаль, ще не подолано”.

Депутат Сейму Марцін Свенціцький зазначив, що жертви Небесної сотні не були марними.

“Є Угода про асоціацію, цілий світ знає до чого прагне Україна, і, здається, весь український народ об’єднався навколо європейських цінностей”,- наголосив депутат.

Водночас, він зауважив, що цей шлях не є простим.

“Боротьба за правову державу, європейські цінності, міжнародну солідарність має бути постійною, її не можна припинити. Це вимагає постійних зусиль, праці, переконання, солідарності”,- підкреслив Свенціцький.

Депутат Сейму Міхал Камінський запевнив, що багато поляків “щоденно думають про хороше майбутнє для України”. Він також подякував сотням тисяч українців, які працюють в Польщі, і тим самим підвищують добробут цієї країни.

Лідер варшавського Євромайдану Наталія Панченко зауважила, що три роки тому на Майдані люди віддавали найцінніше, що в них було – життя.

“І сьогодні ми мусимо цю ціну виправдовувати. На сьогодні дуже багато справ ще треба зробити. А щоб їх довести до кінця, нам треба бути разом”,- наголосила Панченко.

Представниця фундації “Наш Вибір” Ольга Попович подякувала присутнім полякам за підтримку України, а всіх українців закликала гідно репрезентувати країну за кордоном.

Перед посольством своїми думками змогли поділитися усі бажаючі.

Наприкінці, під пісню “Плине кача” під фотографією загиблих на Майдані люди запалили лампадки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-