Землетрус у японській Фукусімі: загроза цунамі, оголошено евакуацію

Землетрус у японській Фукусімі: загроза цунамі, оголошено евакуацію

Фото, відео
Укрінформ
У японській префектурі Фукусіма стався потужний землетрус магнітудою 7,3.

Про це повідомляє Associated Press.

Японська метеорологічна агенція попереджає про цунамі коло північного узбережжя.

«Негайно евакуюватися із прибережних районів у безпечні місця на височині або у евакуаційних спорудах. Очікується кілька ударів цунамі. Не залишайте безпечного місця допоки попередження про загрозу не буде скасовано», - йдеться у повідомленні агенції.

За повідомленням The Japan Times, наразі евакуйовано 150 осіб із 68 000.

Директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв повідомив у мережі Twitter про евакуацію та прохає українських громадян у Японії виконувати рекомендації місцевої влади.

Як повідомляє CNBC, за даними Геологічної служби СЩА, землетрус почався з магнітуди 7,3, проте згодом вона зменшилася до 6,9. Епіцентр землетрусу, який був відчутний у Токіо, розташовувався біля узбережжя префектури Фукусіма на глибині близько 10 км.

Наразі не повідомляється про людські жертви. За даними Tohoku Electric Power, атомна електростанція в Онагаві залишилась неушкодженою. Кіодо повідомляє, що атомна електростанція в Даїчі так само ціла.

Нагадаємо: в березні 2011 в Японії відбувся землетрус магнітудою 9, який став найсильнішим за всю історію. Масивне цунамі, яке він викликав, спричинило найгіршу атомну кризу після аварії на Чорнобильській АЕС.

Усі атомні електростанції узбережжя, що потерпілі від цунамі, наразі закриті через інцидент на Фукусімі. Лише два реактори досі працюють, обидва на південному заході країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-