Вибори президента Молдови: слово за Конституційним судом

Вибори президента Молдови: слово за Конституційним судом

Укрінформ
Центральна виборча комісія Молдови представила до Конституційного суду для затвердження протоколу про результати голосування у другому турі президентських виборів, який відбувся у неділю, 13 листопада.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Центрвиборчком представив до Конституційного суду для затвердження звіт про підсумки першого туру президентських виборів від 30 жовтня 2016 року, а також протокол про результати голосування у другому турі виборів, який відбувся 13 листопада», - повідомили в Центрвиборчкомі.

Також зазначається, що відповідно до Кодексу про вибори, впродовж наступних 10 днів Конституційний суд зобов'язаний затвердити (або не затвердити) результати президентських виборів, але не раніше, ніж в судових інстанціях будуть вирішені всі суперечності щодо поданих позовів та апеляцій.

Згідно з представленими в Конституційний суд документами, за кандидата від Партії соціалістів Ігоря Додона проголосували 52,11% виборців, а за його опонента, лідерку партії «Дія і солідарність» Майю Санду – 47,9%.

У голосуванні в другому турі президентських виборів у Молдові взяли участь 1,6 мільйонів громадян з правом голосу (трохи більше 53% внесених у виборчі списки громадян).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-