У Румунії продають посвідчення учасників антикомуністичної революції

У Румунії продають посвідчення учасників антикомуністичної революції

Укрінформ
Вища касаційна палата Румунії вимагає від Апеляційної палати Бухаресту видати ордери на арешт семи високопоставлених чиновників, причетних до фальсифікації посвідчень учасників антикомуністичної революції 1989 року.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Слідчими було встановлено, що особи, які хочуть отримати посвідчення учасника антикомуністичної революції, мали платити від однієї до п'яти тисяч євро. Завдяки фальшивим посвідченням, «учасники революції» мали право безкоштовно користуватися громадським транспортом, звільнялися від сплати податків, а також отримували щомісячну фінансову допомогу в розмірі близько 500 євро (дві тисячі румунських леїв)», - йдеться в обвинувальному висновку.

Повідомляється також, що, за попередніми даними, фальшиві посвідчення «учасників антикомуністичної революції» отримали близько 3,5 тисячі громадян. За даними слідства, до видачі цих посвідчень причетні і деякі румунські депутати, імена яких поки що не розголошуються.

Серед заарештованих у цій справі - держсекретар Державного секретаріату у справах революціонерів Адріан Санда.

Кримінальну справу «Фальшиві посвідчення для революціонерів» було відкрито кілька років тому, проте слідство ще не завершене.

У результаті антикомуністичної революції в грудні 1989 року в Румунії був повалений режим комуністичного диктатора Ніколае Чаушеску.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-