ООН критикує Австралію за умови для нелегальних мігрантів

ООН критикує Австралію за умови для нелегальних мігрантів

Укрінформ
Спеціальний доповідач ООН з прав мігрантів Франсуа Крепо заявив, що умови утримання в австралійських центрах для нелегальних мігрантів і прохачів притулку «жорстокі, нелюдські та принизливі».

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

За словами Крепо, деякі мігранти, в тому числі діти, яких утримують у міграційному центрі в маленькій острівній державі Науру протягом восьми років. Багато з них страждають від депресії і посттравматичного синдрому.

"Я думаю, що Австралія б гаряче протестувала, якби з її громадянами так поводилися в інших країнах, особливо, якщо б подібним чином поводилися з австралійськими дітьми", - зазначив Крепо.

При цьому він схвально відгукнувся про домовленості між Австралією і США, згідно з якими частину нелегалів, щл прибувають до країни, буде переселено в Сполучені Штати. За словами Крепо, це хороший початок для вирішення проблеми біженців, яке дозволить скасувати центри утримання мігрантів в Науру і Папуа - Новій Гвінеї.

наразі в австралійських центрах на острові Науру та в Папуа - Новій Гвінеї перебувають близько 1200 осіб. Правозахисники називають ці табори в'язницями під відкритим небом і піддають жорсткій критиці умови, в яких утримують мігрантів, а також політику Австралії в цьому відношенні.

Натомість влада Австралії відкидає критику правозахисників, називаючи їх доповіді абсолютною неправдою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-