Обама в Берліні розповість європейським лідерам про Трампа

Обама в Берліні розповість європейським лідерам про Трампа

Укрінформ
Президент США Барака Обама прибуде до Берліна у середу в другій половині дня для зустрічі не тільки з канцлером ФРН Ангелою Меркель, а також лідерами Великобританії, Іспанії, Італії та Франції.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Федеральний канцлер зустрінеться з президентом Сполучених Штатів Бараком Обамою в 15.15 17 листопада, після переговорів і спільної прес-конференції вона запрошує його на вечерю у вузькому колі. В 10.00 18 листопада в рамках візиту президента Обами відбудеться зустріч з іншими главами держав та урядів – Терезою Мей, Маріано Рахоєм, Маттео Ренці і Франсуа Олландом», - поінформували про графік переговорів у відомстві Меркель.

Очевидно, що мова піде про те, як будуть розвиватися далі відносини між США і Європою. Лідери «старого світу» з нетерпінням очікують почути від поки ще президента Обами його враження від Дональда Трампа, з яким той вперше зустрівся лише днями і говорив впродовж всього 1,5 годин. У Європі навіть не приховують, що всерйоз стурбовані тим, щоб багато меседжів передвиборної риторики республіканського кандидата не стали центральними пунктами його зовнішньої політики.

На відміну від попередніх своїх візитів, яких було 6 за час його канденції, цього разу Обама не буде виступати з промовами перед громадськістю. Прощання 44-го президента Сполучених Штатів Америки з Німеччиною відбудеться без особливої помпи.

Втім, для берлінців і гостей німецької столиці візит створить певні незручності. На цілих 46 годин центр міста – на прилеглих до урядового кварталу і Бранденбурзьких воріт вулицях – вводиться заборона на паркування, та й вулиці обіцяють перекрити, що відіб'ється на русі наземного громадського транспорту і не тільки: в ці дні не будуть зупинятися на станціях також поїзди метрополітену. Ряд вулиць центру буде взагалі повністю закритий для проходу та проїзду без будь-яких винятків.

Крім того, вводиться обмеження на польоти літаків приватної авіації, а столична поліція повідомила про заборону запуску в радіусі 50 км від місця важливих подій будь-яких літальних апаратів, включаючи моделі літаків та безпілотні апарати, а також повітряні кулі. За недотримання цього правила загрожують кримінальною відповідальністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-