Українців серед постраждалих від землетрусу у Новій Зеландії немає

Українців серед постраждалих від землетрусу у Новій Зеландії немає

Укрінформ
У зв’язку з інформацією про серію потужних землетрусів у Новій Зеландії, Посол України в Австралії Микола Кулініч провів телефонну розмову із головою Української громади Веллінгтона Ольгою Воробей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на прес-службу Посольства.

Глава української дипустанови поцікавився ситуацією, що склалася в епіцентрі подій, рівнем безпеки представників української громади та передав свої співчуття постраждалим.

За інформацією Ольги Воробей, жителі Вeллінгтона та околиць, які все ще відчувають підземні поштовхи, перебувають в стані підвищеної тривоги через можливість цунамі, однак ситуація в цілому є контрольованою. Ніхто з українців не постраждав.

Голова української громади також привернула увагу посла до непоодиноких фактів подання викривленої інформації (кадри із землетрусу 2011 року у Крайстчерчі) українськими ЗМІ, що викликало паніку серед українських грoмадян, родичі яких проживають у Веллінгтоні та Крайстчерчі. Внаслідок цього, за її словами, стурбовані долею своїх рідних у Новій Зеландії українці завантажують урядові лінії та утруднюють роботу місцевої влади з усунення наслідків природного лиха.

У зоні землетрусу частково або повністю зруйновані автомобільні шляхи, пошкоджені будинки. Наразі силами новозеландських рятувальних служб, поліції та війсьвих проводиться евакуація з районів, які зазнали руйнувань.

Посольство України в Австралії уважно слідкує за розвитком ситуації у зоні природного лиха, підтримує постійний контакт з новозеландською владою та українською громадою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-