У Держдепі розповіли, про що Керрі говорив з Лавровим

У Держдепі розповіли, про що Керрі говорив з Лавровим

Укрінформ
Сполучені Штати і російська сторона вважають, що сирійський конфлікт можна розв'язати лише шляхом політичних переговорів.

Про це, як повідомили на брифінгу в Держдепартаменті США, йшлося в телефонній розмові в понеділок між держсекретарем США Джоном Керрі і главою МЗС Росії Сергієм Лавровим, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я можу підтвердити, що держсекретар спілкувався з міністром закордонних справ Лавровим сьогодні зранку. Вони обговорили ситуацію в Алеппо, а також наголосили на необхідності політичного рішення конфлікту в Сирії", - зауважила директор прес-офісу Держдепартаменту США Елізабет Трюдо.

Вона також поінформувала, що сторони говорили, в тому числі, про те, що сирійський режим Асада і Росія, яка підтримує його, планують робити далі. "Але держсекретар знову підкреслив, що для конфлікту в Сирії не може бути військового рішення", - продовжила представник зовнішньополітичного відомства США.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати "глибоко занепокоєні ситуацією навколо Алеппо, а також втратами цивільних, які ми бачимо там". У цьому зв'язку Трюдо зауважила, що американська сторона наполягає на необхідності доступу гуманітарної допомоги до постраждалих, а також на створенні умов для повернення до політичних переговорів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-