Меркель прокоментувала висунення Штайнмайєра у президенти

Меркель прокоментувала висунення Штайнмайєра у президенти

Укрінформ
Глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр подякував усім за надану йому довіру у висуненні єдиним кандидатом на пост президента Німеччини, про що остаточно домовилися в понеділок партії Великої коаліції.

Про це він написав у Твіттері перед відльотом до Туреччини.

"Перш за все вдячний за велику довіру і підбадьорення, яке надійшло від людей ззовні й зсередини політики, від різних партій. Це чудово – відчути таке. Але ця довіра накладає певну відповідальність. Я чудово це усвідомлюю", — зазначив  Штайнмайєр.

Канцлер Ангела Меркель, яка багато тижнів була проти пропозиції щодо висунутої партнером по коаліції, Соціал-демократичною партією Німеччини, кандидатури Штайнмайера, в понеділок коротко прокоментувала журналістам консенсус.

Вона назвала рішення коаліції "знаком стабільності в епоху тривоги і нестабільності в усьому світі", а свого міністра закордонних справ – "людиною політичного центру".

Зі Штайнмайєром, за словами Меркель, вона працювала в 2005-2009 і з 2013 року, і завжди він був націленим на пошук рішення, в тому числі й у тому, що стосується ситуації на сході України.

Вибори нового президента ФРН відбудуться 12 лютого наступного року. Сьогоднішнє рішення практично гарантує Штайнмайєру більшість голосів федеральних зборів.

Нинішній глава держави Йоахім Гаук заявив кілька місяців тому, що не буде балотуватися на другий термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-