Freedom House відносить Росію до країн з

Freedom House відносить Росію до країн з "невільним інтернетом"

Укрінформ
Правозахисна організація Freedom House представила черговий щорічний рейтинг свободи Інтернету Freedom on the Net 2016. Росія погіршила свої позиції.

Звіт розміщено на сайті організації.

Росія погіршила свої позиції в рейтингу в порівнянні з попереднім роком. У 2016 році РФ, що перебуває на 38 місці, отримала 65 балів (за шкалою 0 балів - означає максимальну свободу Інтернету, 100 балів - максимальну несвободу). Роком раніше у Росії було 62 бала. Freedom House відносить РФ до країн з "невільним Інтернетом". Вона знаходиться в рейтингу між Суданом і Таїландом.

Укладачі рейтингу, перераховуючи приклади обмеження свободи Інтернету в РФ, серед решти, відзначають так званий пакет "антитерористичних поправок", численні кримінальні справи стосовно користувачів соцмереж, а також кібератаки на блогерів.

Найнижче місце в рейтингу зайняв Китай, який набрав 88 балів. За ним йдеть Сирія та Іран з 87 балами.

Рейтинг свободи Інтернету складено Freedom House на основі даних, отриманих у період з 1 червня 2015 року по 31 травня 2016 року. Учасники рейтингу оцінюються за трьома основними критеріями: перешкоди під час доступу до мережі, обмеження доступу до контенту і порушення прав користувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-