Спікер парламенту Молдови: Президент має об'єднати суспільство і держоргани

Спікер парламенту Молдови: Президент має об'єднати суспільство і держоргани

Укрінформ
Голова парламенту Молдови Андріан Канду висловив надію, що новообраному президентові країни вдасться об'єднати суспільство і державні інституції, як того вимагає конституція.

Про це Канду заявив після голосування на одній з виборчих дільниць Кишинева, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Хотілося б, щоб майбутній президент об'єднав суспільство і державні інституції, як того вимагає конституція країни, і щоб глава держави брав найактивнішу участь у реалізації порядку денного реформ, запланованих урядом і парламентом. Президент, згідно зі своїм конституційним повноваженням, може стати потужним каталізатором просування вперед шляхом економічного процвітання країни і підвищення добробуту її громадян», - заявив Канду.

Водночас він з жалем підкреслив, що минула виборча компанія була вельми складною, і вона багато в чому роз'єднала суспільство.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 13 листопада, в Молдові проходить другий тур президентських виборів: на посаду глави держави претендують голова Партії соціалістів Ігор Додон і єдиний кандидат від правих сил, лідер партії «Дія і солідарність» Майя Санду.

Згідно з результатами першого туру виборів, за Додона проголосували понад 48% виборців, а за Санду - близько 38%.

За даними Центральної виборчої комісії, явка на 14.00 годин становить близько 33% виборців.

Це перші з 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 по 2009 роки главу держави обирав парламент. Навесні 2016 року Конституційний суд виніс вердикт про повернення до процедури всенародного обрання президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-