Туреччина очікує від Трампа видачі Гюлена

Туреччина очікує від Трампа видачі Гюлена

Укрінформ
Міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг висловив сподівання, що новообраний президент США Дональд Трамп видасть турецьким властям проповідника Фетуллаха Гюлена, підозрюваного в організації спроби державного перевороту в Туреччині 15 липня. 

Про це пише агентство "Анадолу".

Глава Мін'юсту висловив сподівання, що з обранням Трампа президентом відносини Туреччини і США будуть розвиватися в більш позитивному ключі. "За заявами Трампа в ході передвиборної кампанії можна припустити, що до питання видачі Гюлена він ставиться позитивно. І ми сподіваємося на позитивний результат", - зазначає міністр.

Міністр юстиції Туреччини порівняв Гюлена з терористом номер один Усамою бен Ладеном.

"Гюлен, також як і бен Ладен замішаний у багатьох терористичних злочинах. Його руки по лікті в крові. Тому, ми сподіваємося, що нове керівництво США краще оцінить ситуацію. Видача Гюлена зміцнить відносини між двома країнами", - додав міністр.

Як відомо, уряд Туреччини звинувачує мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена в організації невдалої воєнної спроби перевороту у липні цього року і почав широкомасштабну операцію проти його послідовників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-