НАТО відкладе саміт на півроку через Трампа - Spiegel

НАТО відкладе саміт на півроку через Трампа - Spiegel

Укрінформ
Північноатлантичний альянс, стурбований можливою позицією обраного президента США Дональда Трампа, має намір перенести свій січневий саміт на літо.

Це стверджує з посиланням на свої джерела німецьке видання Spiegel у суботньому номері.

«Після обрання Трампа Альянс вирішив негайно перенести на літо спочатку запланований на початок року саміту глав держав і урядів», - йдеться в статті.

У ній автор відзначає, що ніде обрання Дональда Трампа президентом США не викликає такої великої тривоги, як у НАТО. Тому керівництво блоку вирішило почекати і дати новому господареві Білого дому час, щоби визначитися зі своєю політикою щодо НАТО. До того ж, Трамп і зовсім може не з'явитися на зустріч за всього лише кілька тижнів після інавгурації.

Керівництво Альянсу, особисто генсек Йєнс Столтенберг був абсолютно впевнений, що зустрінеться з Гілларі Клінтон в новому будинку НАТО в Брюсселі, пише автор. Однак плани змінилися.

Журнал посилається на секретну доповідь штабу Йєнса Столтенберга, в якому описуються ймовірні сценарії нової адміністрації. Серед них - те, що новий президент може відкликати згоду на ротацію американських солдатів у Східній Європі, скоротити американський контингент в Європі і, - що розглядається як найбільш прийнятне, - буде лише вимагати, щоб європейці збільшили витрати на свою безпеку. Такі вимоги лунали вже й від старої адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-