Трюдо зустрівся із українським хлопчиком, який лікується в Канаді

Трюдо зустрівся із українським хлопчиком, який лікується в Канаді

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зустрівся з Миколою Нижниковським - 12-річним хлопчиком, який проходить лікування в Канаді після підриву на снаряді в Донецькій області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у спільноті Help Mykola, яка займається збором коштів для лікування дитини.

Микола подарував Джастінові Трюдо власний малюнок, обговорив успіхи улюбленої хокейної команди та інші питання, які його цікавили.

Під час візиту Миколи до Оттави він також відвідав федеральний парламент Канади, екскурсію яким для нього провів депутатів Борис Вжесневський.

Нагадаємо: Микола Нижниковський разом із братом отримали поранення, коли натрапили не снаряд, що не розірвався, у рідному Володарську Донецької області минулого року. Його молодший брат загинув, а Микола втратив три кінцівки. Однак, завдячуючи допомозі волонтерів, він разом із мамою прибув до Монреаля, де канадські лікарі змогли встановити йому протези. Тепер хлопцеві належить пройти тривалу фізичну та психологічну реабілітацію.

Улітку Микола написав листа Джастінові Трюдо, у якому подякував за теплу зустріч у Канаді. Минулого місяця він отримав відповідь від прем’єра. Трюдо висловив захват «хоробрістю та позитивним ставленням» хлопця.

Допомогти Миколці фінансово або дізнатися більше інформації про нього можна за цим посиланням.

Фото надані прес-службою прем'єр-міністра Канади та Українсько-канадською фундацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-