Перемога Трампа: політолог сказав, що слід робити Україні

Перемога Трампа: політолог сказав, що слід робити Україні

Укрінформ
Перемога Дональда Трампа на президентських виборах в США може стати для України поштовхом для більш чіткого формулювання національних інтересів, а також вироблення стратегії і тактики в їх відстоюванні.

Таку думку висловив директор Інституту соціально-політичного проектування "Діалог" Андрій Міселюк в коментарі кореспонденту Укрінформу.

"За великим рахунком нічого страшного не сталося. Нам потрібно вчитися у американців приймати все прагматично. Головне - пам'ятати про власні інтереси і відстоювати їх. Нашій країні слід перестати сподіватися лише на «доброго дядька Сема» і самим більше працювати над вирішенням об'єктивно потрібних нам самим завдань", - сказав експерт.

На його думку, розмови про те, що Трамп відвернеться від України, повністю згорне підтримку нашої країни і разом з Путіним займеться розподілом сфери впливу у світі за принципами «нової Ялти», не відповідають дійсності.

"Я не став би нагнітати якісь панічні очікування. Все ж США - країна в першу чергу чіткого дотримання процедур. У її і внутрішній, і зовнішній політиці дуже велику роль грає Конгрес. Правда, тут є нюанс: республіканці зберегли контроль за обома палатами Конгресу. Це означає, що Трамп і його партія отримали фактично карт-бланш", - зазначив Міселюк.

Експерт зазначив, що Трамп вестиме іншу політику у відносинах з Росією, ніж це декларувала Клінтон. На його думку, фінансування США України  поступово скорочуватиметься, але це безпосередньо не пов'язане з Путіним. Якщо Україна зможе довести, що вона є важливим партнером для США, то ця позиція буде дуже значима для адміністрації бізнесмена-прагматика Трампа.

Відповідаючи на запитання, чи стала перемога Трампа несподіванкою, Міселюк зазначив, що дійсно він цього не очікував. "Соцопитування нам постійно демонстрували переважання Клінтон. І ситуація виглядала так, що у неї набагато більше шансів стати президентом. Але Америка - країна непередбачувана", - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-