США не збираються взаємодіяти з Росією чи Сирією під час звільнення Ракки

США не збираються взаємодіяти з Росією чи Сирією під час звільнення Ракки

Укрінформ
У Вашингтоні не мають планів щодо координації з російським військовим контингентом, розташованим у Сирії, а також сирійським урядом на чолі з Башаром аль Асадом зусиль у операції визвольних сил зі звільнення міста Ракка від терористів ІДІЛ.

На цьому наголосив у понеділок під час щоденного брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, предає власний кореспондент Укрінформу.

"На сьогоднішній момент немає ніякої координації. Так само, як відсутні й плани координувати свої дії з режимом (Асада – ред.) чи Росією", - зауважив представник Держдепу.

У цьому зв'язку він нагадав про угоду з російською стороною по Сирії, підписану 9 вересня, яка передбачала взаємодію з Москвою та її вплив на режим у Сирії. Ця домовленість дозволила би покращити ситуацію, але цього не сталося, зазначив Тонер.

Водночас він наголосив, що американська сторона тісно взаємодіє з Сирійськими демократичними силами, а також іншими партнерами в процесі розробки планів наступу на Ракку.

Як повідомляв Укрінформ, підтримуваний США альянс сирійських повстанців "Демократичні сили Сирії" 6 листопада оголосив про початок операції, метою якої є звільнення фактичної столиці "Ісламської держави" - міста Ракка на півночі Сирії. Глава Пентагону Ештон Картер пізніше заявив, що Міжнародна коаліція на чолі зі США підтримає всіма можливими силами операцію зі звільнення цього міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-