Штайнмайер прокоментував передвиборчу кампанію в США

Штайнмайер прокоментував передвиборчу кампанію в США

Укрінформ
Правда про політику і політиків зараз мало кому потрібна, адже у цифрову епоху люди задовольняються «ілюзією правди».

Про це в понеділок заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер, виступаючи на зустрічі Союзу Німецьких видавців на тему «Відповідальність ЗМІ і політика в цифровому часі», передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Якщо хто знайшов у собі сили додивитися хоча б одні теледебати цієї виборчої кампанії від початку до кінця, той повинен був би втратити дар мови від нахабства, від беззаконня, з якими громадськості в яскравому світлі подають перекручені і заперечуються факти, дискредитовані експертні думки, так як просто брешуть», - в серцях сказав шеф німецької дипломатії.

Штайнмайер здивувався, «як взагалі можлива поява такого медійного та політичного феномену, як Дональд Трамп» і з явним полегшенням констатував, що нинішня американська виборча кампанія нарешті підходить до кінця.

При цьому міністр зауважив, що така ситуація характерна не тільки для США, але зустрічається й у Великобританії, «коли кампанія по Brexit гордо проголосила: "в цій країні досить експертів", і в Німеччині, "де політичні настрої роблять все більш агресивне заперечення фактів".

«Правда в деяких дискусіях не тільки навмисно спотворюється. Набагато гірше те, що з нею, здається, більше не вважаються. Не правда, а «правда по відчуттях» є в епоху Інтернету стала твердою валютою», - гірко сказав Штайнмаєр.

Він вважає тим більш важливим все ж доносити до людей об'єктивну картину подій, що накладає на журналістів і редакторів особливу відповідальність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-