Правляча коаліція в Нідерландах втратила більшість у парламенті

Правляча коаліція в Нідерландах втратила більшість у парламенті

Укрінформ
Один із депутатів коаліційної партії PVdA у Нідерландах Жак Монаш залишив парламентську фракцію, в результаті чого голландська правляча коаліція втрачає більшість у парламенті, зберігши рівно половину місць.

Про це повідомляє голландський суспільний мовник NOS.

"Із виходом Монаша з коаліції VVD та PVdA більше не мають більшості у парламенті. Тепер дві партії разом мають 75 місць, рівно половина", - сказав він.

Раніше депутат оголосив, що не буде брати участь у виборах лідера партії, оскільки не згоден із тим, що на цьому посту не міг би впливати на передвиборчу програму партії.

Як зазначає видання, також однією із причиною виходу із коаліційної партії Монаш назвав ситуацію навколо референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС. На думку депутата, його партія мала слідувати результатам референдуму.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня уряд Нідерландів заявив, що потребує більше часу для проведення переговорів щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС та при цьому врахування занепокоєння тих, хто голосував "проти" на квітневому референдумі. Уряд країни взяв ще 6 тижнів для проведення переговорів, в рамках яких хоче знайти "юридично зобов'язуюче рішення", яке б враховувало занепокоєння тих, хто голосував "проти", і давало можливість ратифікувати документ.

Фото: le360.ma

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-