У Меркель запевняють, що про санкції проти Анкари поки не думають

У Меркель запевняють, що про санкції проти Анкари поки не думають

Укрінформ
У Берліні заклопотані поворотом у політиці Туреччини, проте про санкції поки не думають.

Про це у понеділок заявив прес-представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

“Ми не ведемо дебати про санкції", - заявив Зайберт.

При цьому він відзначив, важливість того, щоб «Європа продемонструвала єдину позицію» відносно турецької політики, яка викликає останнім часом «все більшу заклопотаність». Це відноситься, за словами Зайберта, до репресій проти журналістів, проти опозиціонерів. У Берліні вважають, що потрібно «це дати зрозуміти у відвертому діалозі з урядом Туреччини».  Втім, ніяких візитів високопоставлених німецьких чиновників найближчим часом до Туреччини не передбачається.

Зайберт також нагадав про позицію ЄС щодо питання страти: керівництво Туреччини повинне «чітко уявляти собі наслідки повернення смертної кари - з боку ЄС послідує чітка відповідь про завершення переговорів» про членство. Втім, відзначив прес-секретар федерального уряду, це рішення виключно президента Реджепа Таїпа Ердогана, «він повинен уявляти собі наслідки того, якщо вирішив рухатися в інший бік».

У Німеччині сподіваються при цьому, що внутрішні події у Туреччині не виллються у безлади і зіткнення у середовищі понад 3 мільйонів турків, які мешкають у ФРН. «Ми усвідомлюємо те, що у нас і поряд з нами тут мешкають 3 млн людей з турецьким корінням,  і ми можемо уявити собі, що розвиток подій у Туреччині торкається і почуттів тих турок, які живуть у ФРН. Це німецька дійсність. Ми не зацікавлені у тому, аби були безлади і протистояння», - сказав Зайберт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-