Держдеп назвав російські гуманітарні паузи в Алеппо

Держдеп назвав російські гуманітарні паузи в Алеппо "неефективними"

Укрінформ
Ініційовані російською стороною так звані "гуманітарні паузи" в рацоні сирійського міста Алеппо є неефективними через відсутність доступу до оточених районів гуманітарної допомоги.

Таку позицію висловив у п'ятницю речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Для чого застосовується гуманітарна пауза? Для того, щоб надати можливість людям вийти (з району бойових дій – ред.), але вона повинна також дозволити іншим отримати (гуманітарну) допомогу. Скільки людей отримало допомогу? Ніскільки", - зазначив представник Держдепартаменту США.

Через це, за його словами, з'являються новини з зображеннями людей із перемотаними животами в Алеппо, які таким чином намагаються подолати біль, яку вони відчувають від голоду. Крім того, жителі Алеппо не мають питної води – тільки забруднені джерела. Лікарні змушені переміщатися в підвали, катастрофічно не вистачає медичного персоналу та медикаментів.

"Отже, чи дійсно ця (гуманітарна – ред.) пауза ефективна, ви краще поспілкуйтеся про це з росіянами. Але сирійський народ, особливо жителі Алеппо, звичайно ж, не відчувають жодного покращення від цього", - підсумував Кірбі.

Як повідомлялося раніше, за вказівкою Путіна міністерство оборони РФ оголосило про введення в Алеппо гуманітарної паузи 4 листопада з 9-ї до 19-ї години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-