Додон погрожує Бесеску позбавленням громадянства Молдови

Додон погрожує Бесеску позбавленням громадянства Молдови

Укрінформ
Кандидат на пост президента Молдови від Партії соціалістів Ігор Додон пообіцяв, у разі перемоги на президентських виборах, позбавити громадянства Молдови екс-президента Румунії Траяна Бесеску.

Про це він заявив під час теледебатів на одному з молдавських телеканалів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Майю Санду підтримують уніоністи (прихильники об'єднання Молдови з Румунією - ред.), серед яких і Траян Бесеску, і Міхай Гімпу(лідер молдавських лібералів), які обіцяють ліквідувати державність Молдови. Вважаю це неприпустимим, оскільки Молдова має залишитися незалежною і суверенною державою", - заявив Додон.

Він відзначив також, що рішення про надання Траяну Бесеску громадянства Молдови було ухвалено з порушенням конституційних процедур, тому після 14 листопада Траян Бесеску, за словами Додона, втратить молдавське громадянство.

 Раніше чинний президент Молдови Ніколае Тімофті підписав указ про надання молдавського громадянства Траяну Бесеску і його дружині Олені. Напередодні, 3 листопада, в державній резиденції у Кишиневі Траян Бесеску і його дружина склали присягу громадян Республіки Молдова.

Як повідомлялося, 13 листопада в Молдові відбудеться другий тур президентських виборів. За посаду президента країни боротимуться лідер Партії соціалістів Ігор Додон і кандидат від партії "Дія і солідарність" Майя Санду.

 За результатами першого туру президентських виборів, який пройшов 30 жовтня, за Ігоря Додона проголосували 47,98% виборців, а за Майю Санду - 38,71%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-